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버섯 누리/버섯 곳간

"식용"야생 버섯에서 발견된 치명적인 독소

by 지암(듬북이) 2018. 11. 3.



*출처 사이트  :

https://www.google.co.kr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjcqcKW6LbeAhVXF4gKHSABBowQFjADegQIBBAB&url=https%3A%2F%2Fwww.scientificamerican.com%2Farticle%2Ffatal-toxins-found-in-edible-wild-mushrooms%2F&usg=AOvVaw1iat4Lc8FptUSb66WaIrmZ



"식용"야생 버섯에서 발견된 치명적인 독소

 

화학자들은 유럽 전역에서 먹는 야생 버섯에서 두 가지 위험한 화합물을 발견하고 화학 물질은

 

 

Tricholoma terreum(땅송이)은 맛있고 안전하기로 되어 있었지만 새로운 연구 결과에 따르면 치명적일 수 있습니다. 신용 : 위키 미디어 커먼즈

 

 

유럽 ​​전역에서 먹이를 찾는 야생 버섯은 위험하고 잠재적으로 치명적인 독소를 포함하고 있는 것으로 밝혀졌습니다. 중국인 과학자들은 횡문근 융해증을 일으키는 버섯 독소 (때로는 치명적인 질병 인 신장에 손상을 입힐 수 있는 질병)가 프랑스에서 15 년 전에 보고 된 것으로 밝혀졌다고 전했다. 그러나 독소는 죽음에 대한 책임이 있다고 여겨지는 버섯 Tricholoma equestre에서 분리되지는 않았지만, 그 친척인 Tricholoma terreum에서 곰팡이 독성학의 복잡성을 강조했다. 이 과학자들은 버섯을 사료로 먹는 사람들이 이 두 종을 먹지 말 것을 권고하고 있습니다.

 

T. equestre(금빛송이)와 T. terreum(땅송이)은 식용으로 생각되는 야생 버섯 계열의 일부입니다. 2001 년 연구에 따르면 1992 년과 2000 년 사이에 12 건의 심한 인체 횡문근 융해증으로 3 명이 사망했다 .1 환자들은 T. equestre로 여겨지는 야생 버섯을 먹은 후 약 일주일 후에 발생했다. 마우스를 T. equestre에 공급하고 횡문근 융해증의 지표 인 혈청 크레아틴 키나아제 수치를 측정함으로써 연구원은 2001 년에 이 버섯이 범인이라고 결론을 내렸다.

 

그러나 현재까지 T. equestre의 어떤 화학 물질이 횡문근 융해를 일으키는지를 정확하게 확인하는 연구는 수행되지 않았다. Liun Jikai 박사는 중국 남서부의 모래 사장 아래 소나무 아래에서 T. equestre와 T. terreum 샘플을 채취했다. 그들은 T. terreum에서 15 개의 새로운 triterpenoid terreolides와 saponaceolides를 분리했다 .2 2 개의 saponaceolides는 급성 독성을 나타내었고, 체중 kg 당 88.3과 63.7 mg에서 마우스를 죽였다. 두 화합물 모두 생쥐에서 혈청 크레아틴 키나아제 수치를 증가시켰다

 

같이 일하다?

'두 가지 새로운 화합물은 중간 정도의 독성을 지니고 있기 때문에 다른 알려지지 않은 버섯 독소와 함께 작용하여 치명적인 횡문근 융해를 일으키는 누적 된 방법이 될 수 있습니다. "라고 Liu는 화학계에 전했다. 그는 복용량이 치명적일 수 있기 전에 며칠 동안 매일 테리움 테르 룸 일부를 먹어야한다고 추정합니다. 그는 맛이 좋았던 테리움 테레엄 (T. terreum)이 소량만 먹거나 사망자가 더 많을 수도 있다고 운이 좋았다고 말합니다.

 

Liu는 그의 연구팀이 독성 인 T. equestre 추출물을 확인했으나 T. terreum에서 발견 된 독소와는 다르다고 밝혔다. 이 데이터는 아직 게시되지 않았습니다. 횡문근 융해증 환자가 T. equestre와 T. terreum을 먹었거나 T. terreum과 T. equestre를 혼동했을 가능성이 있다 "고 그는 말한다. 리우 (Liu) 연구팀은 2012 년 중국에서 3 가지 유형의 버섯 독소가 결합하여 200 명이 넘는 사망자가 발생했을 가능성을 시사하는 또 다른 연구 결과를 발표했다.

 

 

T. equestre는 일본의 교토 약과 대학의 유기 화학자 키미코 하시모토 (Kimiko Hashimoto)에 따르면, 해당 독소가 여전히 확인되지 않은 가장 유명한 치명적인 버섯이다. 그러나 하시모토 (T. terreumis)는 T. equestre에 기인 한 중독의 원인이 아니라고 주장했다. 이것은 T. equestre로 인한 중독이 프랑스와 폴란드에서 모두보고 되었기 때문입니다. Liu의 연구는 프랑스 linkT의 샘플을 기반으로 하고 있지만, terreum to rhabdomyolysis, 폴란드의 경우 T. equestre와 질병 사이의 연결을 여전히 증명할 수 있습니다. 또한 T. terreum과 T. equestre는 상당히 다르게 보이므로 두 버섯을 쉽게 혼동해서는 안 됩니다. '티. terreum에는 회색 뚜껑과 흰색 살이있다. T. equestre는 노란색에서 갈색으로 모자를 쓰고 노란색 육체를 가지고 있다. '하시 모토는 말한다.

 

중국 광동성 광동 연구소의 곰팡이 분류 학자 인 Li Taihui는 Liu의 연구는 곰팡이 독성의 복잡성을 지적했다. '하나의 독성 버섯에는 여러 종류의 독소가 포함될 수 있으며 환경에 따라 독소의 독성이 달라질 수 있습니다.'라고 Li는 말하며 진균류를 식별 할 때 실수를 범하기 쉽습니다. 따라서 다양한 양의 다른 버섯을 섭취함으로써 생기는 독성의 수준을 확인하는 것이 중요하다 "고 Li는 설명했다.

 

이 기사는 Chemistry World의 허락을 받아 재현되었습니다. 이 기사는 2014 년 6 월 16 일에 처음 게시되었습니다.

 

   

Fatal Toxins Found in "Edible" Wild Mushrooms

 

Chemists find two dangerous compounds in a wild mushroom eaten across Europe, and the chemicals could kill

 

By Hepeng Jia, Chemistry World on June 23, 2014

 

 

Tricholoma terreum was supposed to tasty and safe, but new research shows it could be deadly. Credit: Wikimedia Commons

 

 

A wild mushroom eaten by foraging enthusiasts across Europe has been found to contain dangerous and potentially lethal toxins. Chinese scientists believe they have identified the mushroom toxins that cause rhabdomyolysis – a sometimes fatal disease that can irreparably damages the kidneys – that was first reported 15 years ago in France. However, the toxins were not isolated from the mushroom Tricholoma equestre that was thought to be responsible for the deaths, but from Tricholoma terreum, its close relative, highlighting the complexity of fungus toxicology. These scientists are recommending that people who forage for mushrooms avoid eating both of these species.

 

Both T. equestre and T. terreum are part of a family of wild mushrooms that were thought to be edible. A 2001 study reported that between 1992 and 2000 there were 12 severe human rhabdomyolysis cases that led to three deaths.1 The cases occurred approximately a week after the patients ate wild mushrooms that were thought to be T. equestre. By feeding mice T. equestre and measuring serum creatine kinase levels – a marker for rhabdomyolysis – the researchers concluded in 2001 that this mushroom was the culprit.

 

However, to date, no work has been carried out to identify exactly which chemicals in T. equestre cause rhabdomyolysis. Liu Jikai, a senior scientist at Kunming Institute of Botany, Chinese Academy of Sciences, and his team collected samples of both T. equestre and T. terreum from beneath pine trees on the sandy coast of south-western France. They isolated 15 new triterpenoid terreolides and saponaceolides from the T. terreum.2 Two saponaceolides demonstrated acute toxicity, killing mice at 88.3 and 63.7mg/kg of body weight. Both compounds increased serum creatine kinase levels in mice.

 

 

Working together?

‘The two new compounds are of medium toxicity, so it is possible that they work together, perhaps with other unknown mushroom toxins, in a cumulative way to cause lethal rhabdomyolysis,’ Liu tells Chemistry World. He estimates that a person would have to eat a portion of T. terreum every day for several days before the dose would be deadly. He says that it is fortunate that T. terreum, prized for its flavour, is only eaten in small quantities or there might have been more fatalities.

 

Liu says his team also identified T. equestre extracts that are toxic but that the toxins differed from those found in T. terreum. These data have not been published yet. ‘It is possible that the rhabdomyolysis patients ate both T. equestre and T. terreum or some of them confused T. terreumwith T. equestre,’ he says. In 2012, Liu’s team published another study suggesting a combination of three types of mushroom toxins may have been responsible for more than 200 deaths in China.

 

T. equestre is the most famous deadly mushroom for which the corresponding toxins are still unidentified, according to Kimiko Hashimoto, an organic chemist at Kyoto Pharmaceutical University in Japan. But Hashimoto disagrees that T. terreumis the culprit in the poisonings attributed to T. equestre. This is because poisonings caused by T. equestre have been reported in both France and Poland. Although Liu’s research based on samples from France linkT. terreum to rhabdomyolysis, the Polish cases may still prove a link between T. equestre and the disease. In addition, T. terreum and T. equestre look quite different, so the two mushrooms should not be easily confused. ‘T. terreum has a grey cap and white flesh, [while] T. equestre has a yellow to brown cap and yellow flesh,’ Hashimoto says.

 

Li Taihui, a fungus taxonomist at Guangdong Institute of Microbiology in China, says Liu’s research indicates the complexity of fungus toxicity. ‘One toxic mushroom can contain different types of toxins and the same toxin’s toxicity can change in accordance with the environment,’ says Li, adding that it is easy to make a mistake when identifying fungi because there are so many of them. ‘Thus, it is important to identify the level of toxicity resulting from consuming different amounts and different combinations of mushrooms,’ Li explains.

 

This article is reproduced with permission from Chemistry World. The article was first published on June 16, 2014.

 

 

 

 




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